Περιοχή

Ιδανικός προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου.

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ

Τα Τζουμέρκα θα σας μαγέψουν είτε αναζητάτε περιπέτεια, είτε χαλάρωση και ευεξία
Τα Τζουμέρκα ή Αθαμανικά όρη, περιτριγυρισμένα από τους ποταμούς Άραχθο, Ασπροπόταμο (Αχελώο) και τους αμέτρητους παραποτάμους τους, ξεχωρίζουν για την άγρια ομορφιά των τοπίων και τα πολλά νερά δίνοντας τη δυνατότητα στον επισκέπτη να χαρεί τις φυσικές ομορφιές και να γνωρίσει τους ανθρώπους και τις παραδόσεις τους.

Η ιστορία σε αυτόν τον εντυπωσιακό τόπο χάνεται στα βάθη του χρόνου προκαλώντας τον επισκέπτη να εξερευνήσει και να γνωρίσει κάθε πτυχή της.

Κοντινοί Προορισμοί

Το χωριό μας – οι Μελισσουργοί

Οι Μελισσουργοί βρίσκονται σε υψόμετρο 850μ., και απέχουν από την 72 χλμ. από την Άρτα, και 65χλμ. από τα Ιωάννινα. Η ονομασία του χωριού έχει να κάνει με την εργατικότητα των κατοίκων, οι οποίοι μέσα στις σκληρές συνθήκες της επιβίωσης έπρεπε να βάλουν το μυαλό τους να δουλέψει, όπως η μέλισσα που είναι υπόδειγμα εργατικότητας. Η άγρια φύση με τα πολλά νερά και τα ελατόφυτα δάση, δίνουν στο χωριό μια ιδιαίτερη φυσική ομορφιά. Κατά την επίσκεψή σας εκεί έχετε τη δυνατότητα να γνωρίσετε έναν από τους πιο όμορφους τόπους των Τζουμέρκων με πλούσια βλάστηση, πολλές πηγές και τοπία φυσικού κάλλους, ένα από τα οποία είναι και ο Καταρράκτης Κεφαλόβρυσο, ο πιο ψηλός της χώρας, λίγη ώρα από το χωριό.